Nu de lente nadert en de natuur ontluikt, zijn wij bij stichting Erfgoed Landfort weer volop bezig om u als onze bezoeker te gaan verwelkomen. Via onze website kunt u een rondleiding boeken door het steeds mooier wordende landhuis van Huis Landfort. Vanaf vrijdag 29 maart 2024 is de buitenplaats op vrijdagen (10.00-16.00 uur) en zaterdagen (12.00-16.00 uur) voor individuele bezoekers toegankelijk. De stichting verbetert de inrichting van het landhuis telkens weer met nieuwe bruiklenen of aanwinsten. Ook het park en moestuin worden steeds mooier. Zo zijn er afgelopen winter maar liefst duizend rozenstruiken geplant achter het landhuis in een groot rond perk.

Openstelling nu ook op zaterdag

Vanaf 29 maart staan onze (vrijwillige) gidsen, (vrijwillige) gastvrouwen en onze vrijwilligers in het kassahuisje weer klaar om u rond te leiden, koffie met gebak te serveren en u bij de kassa welkom te heten. Nieuw zijn de zaterdagopenstellingen. Een extra dag omdat wij geregeld hoorden dat de vrijdagen voor werkenden lastig zijn. Op zaterdagen verzorgen om 14.00 uur ook altijd een Duitstalige rondleiding. In onze coffeecorner breiden wij het assortiment iets uit. Naast koffie, thee, fris en gebak serveren we ook soep, gemaakt van groenten uit de moestuin. Verder starten wij met de verkoop van moestuinopbrengsten zoals groenten, bloemen, zaden en plantenstekken. Nieuw is de verkoop van biologische kruidenthee van stichting De Nieuwe Bodem naast de Landfort-honing en ons boek over Huis Landfort.

Concerten

We zijn druk bezig met de opzet van een boeiend cultureel programma op Huis Landfort. We bijten het spits af op zondag 7 april 2024 met een concert door het Airis Ensemble uit Krakau. Zij komen speciaal voor dit concert naar Nederland en voeren werken uit van de Poolse componisten zoals Krysztof Penderecki (1933-2020) en Henryk Micolaj Görecki (1933-2010), maar ook van Ludwig van Beethoven. Op zondag 2 juni 2024 speelt het ensemble Merula op historische instrumenten tijdens een barokconcert. In november volgt een leuke middag met English tea en een lezing over Jane Austen waarbij kenner José Roeken deelt in haar kennis over deze Engelse schrijfster. Zeker bijzonder wordt het concert dat de Amsterdamse Minnesänger hier op zondag 12 oktober uitvoeren. Ook een kerstconcert met de Ulftse Nachtegalen op zaterdag 21 december is al bekend.

Open Tuinen en Monumenten Dagen

Daarnaast doet onze stichting weer mee met Open Monumentendag, die dit jaar in het teken van de verbinding staat. Daarom zoeken wij op deze dag verbinding met Duitsland en onder andere is onderdeel van het programma is een vrolijk parkconcert. Tot slot zijn er de Open Tuinendagen die wij met nog vijf partnertuinen organiseren. Deze vinden plaats op zondag 28 april, zondag 23 juni en zondag 29 september. Hierbij passeren wij de grens, want er zijn ook twee Duitse deelnemende tuinen.

Nieuw parkeerterrein

Kortom, vooruitzicht op een jaar vol gebeurtenissen op Huis Landfort. Wij zien er zeer naar uit om u en uw vrienden hier te verwelkomen. Plezierig hierbij is dat wij binnenkort starten met de aanleg van een nieuw parkeerterrein bij de ingang van het bospark. De verwachting is dat dit werk (door Hofmeijer uit Voorst) eind maart begint en in de loop van mei gereed zal zijn. Daarmee komt een einde aan de nu soms wat modderige en beperkte parkeermogelijkheden. De aanleg van dit terrein is het laatste onderdeel in de metamorfose van Huis Landfort.

Weet dat wij het heel fijn vinden als u ons blijft volgen, helpen en adviseren. Zend deze nieuwsbrief vooral door en vraag uw familie en vrienden zich te abonneren via de website www.erfgoedlandfort.nl
Samen maken wij van Huis Landfort een van de mooiste historische buitenplaatsen van Nederland!

Mede namens allen bij stichting Erfgoed Landfort,

René Dessing, directeur
rdessing@erfgoedlandfort.nl

Foto: Kenneth Stamp