Bezoek het park en de moestuin van Huis Landfort! Met ingang van vrijdag 7 april 2023 kunt u iedere vrijdag tussen 10:00-16:00 uur een rondwandeling maken door het park en de moestuin op Huis Landfort.

Huis Landfort is een bijzondere plant-, boom- en bloemrijke historische buitenplaats waar stichting Erfgoed Landfort zetelt. In opdracht van de stichting is het park gerenoveerd na grondig historisch onderzoek en veelal teruggebracht naar het oorspronkelijke ontwerp uit 1825 van landschapsarchitect Johan David Zocher jr. De bloemenmedaillons, vele bloeiende planten (waaronder stinzenplanten), rozen- en bloemperken vormen met de oranjerieplanten en bloeirijke bomen een bijzonder aantrekkelijk park. Er is een kleine koffiecorner aanwezig.
Tijdens de openstelling is het mogelijk om een wandeling te maken op het huiseiland of Kleine Erf en is de moestuin met de 90 meter lange leifruitmeer en boomgaard toegankelijk. Hier worden voornamelijk bloemen en groentes gekweekt. Honden zijn op het huiseiland, in de moestuin en het landhuis niet toegestaan.

Alle paden op het Kleine Erf en in de moestuin zijn voorzien van zogenaamd Achterhoeks padvast en daardoor goed toegankelijk voor personen die van een rolstoel of rollator gebruikmaken. In het omliggende landschappelijke parkbos liggen meestal onverharde paden, die bij regenachtig weer minder goed begaanbaar kunnen zijn.

Bezichtig het landhuis tijdens een instaprondleiding

Voorts is het mogelijk om 10:30 of 13:30 uur deel te nemen aan een van de instaprondleidingen door het landhuis. Daar zijn talrijke kamers stijlvol ingericht en rijk gestoffeerd. Er zijn vele bijzondere kunstvoorwerpen te bezichtigen waaronder de fraaie collectie porseleinen papegaaien. Ook het landhuis is goed toegankelijk voor mindervaliden. In het landhuis is een lift aanwezig en er zijn weinig lage drempels.

Stichting Erfgoed Landfort telt 6 hectare. De overige 44 hectare zijn toevertrouwd aan de zorg van Geldersch Landschap & Kasteelen. Dat is dagelijks van zonsopgang tot zonsondergang vrij toegankelijk, u kunt er een prachtige rondwandeling maken met fraai uitzicht op het landhuis. Honden zijn daar welkom mits aangelijnd en uitwerpselen worden opgeruimd.