Onlangs werd in het koetshuis van Huis Landfort een vergadering belegd door Helga Oldenhave, beleidsmedewerker toerisme en recreatie van de gemeente Oude IJsselstreek. Een bijeenkomst met collega’s en wethouders van de acht samenwerkende gemeentes in de Achterhoek die zich met ditzelfde thema bezighouden, om met elkaar de vrijetijdssector in de Achterhoek verder te ontwikkelen en op de kaart te zetten.
Elk jaar is elke gemeente een keer aan zet om het overleg over de vrijetijdseconomie te organiseren, acht vergaderingen per jaar in deze setting dus. Steeds een uitgelezen moment om elkaar te ontmoeten op een van de mooie representatieve locaties die over de gehele regio verspreid zijn.

Inspirerende vergaderlocatie

Voor Helga viel de keuze zonder twijfel op Huis Landfort. “In 2019 heb ik de eerste rondleiding met de vrijwilligers van de VVV Oude IJsselstreek op Huis Landfort meegemaakt. En afgelopen jaren ben ik ook meerdere keren te gast geweest. Je ziet dan met eigen ogen hoe zorgvuldig deze grootschalige renovatie van het huis, de parktuin, het koetshuis en de historische moestuin wordt uitgevoerd en nu bijna klaar is. En dan ik zie Huis Landfort echt als nieuwe parel van de Achterhoek, en natuurlijk vooral voor de gemeente Oude IJsselstreek. Met trots heb ik deze bijeenkomst hier georganiseerd, zodat alle deelnemers van dit overleg kennis konden maken met deze veelzijdige locatie en de verschillende mogelijkheden die er zijn.”

Naast de vergadering met een vaste agenda en bijbehorende uitvoeringsagenda was er een gezamenlijke lunch en een rondleiding door het landhuis, verzorgd door René Dessing, directeur stichting Erfgoed Landfort. De rondleiding werd zeer gewaardeerd en alhoewel iedereen aan gaf zeer krap in de tijd te zitten namen ze alle tijd om zich door René rustig te laten rondleiden.
Om vervolgens geïnspireerd door deze bijzondere plek weer aan de slag te gaan en met frisse ideeën gezamenlijk een impuls te geven aan de vrijetijdseconomie van de Achterhoek.

Praktische informatie
De zaal in het koetshuis is toegerust voor een goede vergadering, alle benodigdheden zijn beschikbaar. Vergaderingen in theateropstellingen kunnen worden benut tot maximaal 120 personen. Wilt u meer weten over de diverse mogelijkheden met betrekking tot een zakelijke bijeenkomst (aantal personen, mogelijke vergaderarrangementen (koffie, thee, lunches en borrelarrangementen) in het koetshuis of het landhuis van Huis Landfort, neem dan contact op met René Dessing via rdessing@erfgoedlandfort.nl of bel + 31 (0) 6 22 801 668. Hij staat u graag te woord.