Vanaf Pasen start traditioneel het toeristische seizoen in Nederland dus ook in onze mooie Achterhoek. Met de onlangs gelanceerde voorjaarscampagne ‘Na elke bocht een nieuw decor’ laat de Stichting Achterhoek Toerisme zien wat een prachtige regio de Achterhoek is. Ook wordt de verbinding gelegd tussen het afwisselende landschap, fiets- en wandelarrangementen, kamperen en het proeven van streekproducten. Met de inzet van landelijke media, abri’s in de Randstad en diverse uitingen in landelijke en regionale kranten en tijdschriften verwacht de Stichting Achterhoek Toerisme dit voorjaar een miljoenenpubliek te bereiken.

Wist u dat:

  1. Een vakantie naar de Achterhoek gemiddeld met een 8,3 wordt beoordeeld?
  2. Gemiddeld 58% van de dagbezoeken in de Achterhoek wordt ondernomen door eigen inwoners?
  3. Er ongeveer 450 aanbieders zijn die dagactiviteiten in de Achterhoek aanbieden?
  4. De Achterhoek maar liefst 3.000 km afwisselende wandelroutes telt?

Vanaf april 2023 is Huis Landfort op vrijdag toegankelijk.
Nu al zijn de afgelopen openstellingsdagen succesvol geweest, ondanks de vele regen op onze eerste openstellingsdag. Natuurlijk hopen wij dat veel mensen in de komende periode gebruik gaan maken van deze bezoekmogelijkheden. Wij zien er naar uit om vele bezoekers te gaan ontvangen.
Voor onze bezoekmogelijkheden klik hier.

Maak van uw bezoek aan Huis Landfort een compleet dagje uit!
Het afwisselende Achterhoekse landschap heeft een goed onderhouden en helder bewegwijzerde fiets- en wandelnetwerk. Daarom zijn wandel- of fietstochten in combinatie met een horecabezoek of een andere activiteit zoals museumbezoek of een stadswandeling zeer aantrekkelijk.

Kijk voor meer informatie op VVV Oude IJsselstreek. Daar vindt u mooie wandelroutes, bewegwijzerde fietsroutes, informatie over vele bezienswaardigheden, activiteiten en overnachtingsmogelijkheden. Ook kunt u door de onlangs verschenen Achterhoek Geluksgids bladeren. Daarin doet u makkelijk inspiratie en ideeën op. Deze gids is online te raadplegen of gratis af te halen bij een van de lokale VVV’s of toeristische informatiepunten in onze omgeving.