Dit jaar doet onze stichting weer mee met de Open Monumentendag op zaterdag 14 september 2024. Omdat dit jaar landelijk gekozen is voor het thema verbinding, zoekt stichting Erfgoed Landfort contact met Duitsland. Een goede verbinding met onze Duitse buren is immers voor allen in de grensstreek van belang. In de ochtenduren vindt op het gazon achter het landhuis een openluchtconcert plaats door het Halderner Blasorchester uit Rees en door leden van Harmonie St. Caecilia uit Megchelen. Dit concert is gratis toegankelijk voor degene die een ticket hebben gekocht.

Verder is er die dag in het park een kleine informatiemarkt met vertegenwoordigers van Duitse monumentenorganisaties, kastelen en landhuizen uit de grensstreek. Aanwezig zijn de monumentenorganisatie LWL (Landesverband Westfalen-Lippe), het Europese historische tuinenverband EGHN, Schloss Dyck en anderen. Ook wordt tijdens de middag de winnaar bekend gemaakt van de fotowedstrijd rond Huis Landfort die wij begin 2024 hebben uitgeroepen. De door de vakjury gekozen tien mooiste opnames zullen die dag ook worden geëxposeerd.

Natuurlijk zijn er die dag weer volop rondleidingen en als het een zonnige dag wordt, zal de tuin er zeker verleidelijk bij staan. Vanwege Open Monumentendag geldt die dag het gereduceerde tarief van € 5,- toegang park. Wil men een rondleiding meemaken dan bedraagt de deelname € 10,- p.p. (inclusief toegang park). Normaal is dit € 16,- p.p. Omdat we veel bezoekers verwachten, wordt die dag enkel door de beletage van het landhuis rondgeleid.