• Home
  • 5
  • Open Monumentendag 2022

Open Monumentendag zaterdag 10 sept. 2022

Entreetickets zijn niet meer te boeken.
In korte tijd zijn alle beschikbare entreetickets voor Open Monumentendag verkocht, wij zijn blij en trots dat zoveel geïnteresseerden Huis Landfort willen komen bezoeken.
Het online boeken van entreetickets is daarom niet meer mogelijk. Wilt u op de hoogte zijn van toekomstige openstellingen, abonneer u dan hier op onze nieuwsbrief.

Open Monumentendag

zaterdag 10 september 2022
Digitale entreetickets zijn niet meer beschikbaar.

Uw bezoek aan het landhuis
Vanaf het gereserveerde tijdstip heeft u een half uur de gelegenheid om het landhuis binnen te gaan en te bezichtigen. Voorafgaand aan uw bezoek meldt u zich bij het toegangs- en informatiecentrum bij de brug voor het landhuis. Na de bezichtiging van onze bel-etage in het landhuis heeft u nog tijd om een wandeling te maken over het Kleine Erf en de moestuin te bezoeken. U kunt per aanmelding voor max. 6 personen reserveren.
Voor kinderen t/m 8 jaar is geen entree verschuldigd, zij hoeven niet aangemeld te worden. 

Laat u verrassen door de sfeervolle aankleding en inrichting van het landhuis met de fraaie hal, de prachtig ingerichte zalen, de rijke collectie kunstvoorwerpen, de wintertuin met bijzondere papegaaienverzameling en natuurlijk de Slingeneyerkamer. Geniet van een rondwandeling over de slingerpaden op het Kleine Erf en breng een bezoek aan de moestuin met haar 90-meter lange leifruitmuur en 18e-eeuwse visvijver. Door de professionele én vrijwillige inzet van velen is de oude zeggingskracht van Huis Landfort weer hersteld en dat is uw bezoek meer dan waard.
Meer informatie over de diverse deelnemers van Open Monumentendag in Oude IJsselstreek leest u hier.

Bent u ook belangstellend te zien hoe Huis Landfort er van binnen uitziet? U bent van harte welkom dit op Open Monumentendag te komen bezichtigen.

Opengesteld particulier huis

Huis Landfort is geen museum

Huis Landfort is geen museum met vaste openingstijden maar een particulier bewoond huis, dat voor bezoekers op aanvraag toegankelijk is. Dit betekent dat men een particuliere woning bezoekt met een fraaie en waardevolle inrichting. Er zijn vele mooie stijlkamers met een bijzondere kunstcollectie. Dat maakt een bezoek aan het landhuis extra bijzonder.  Groepen kunnen een aanvraag doen voor een rondleiding. Het is in de toekomst (2023) de bedoeling dat ook inidivueel geïnteresseerden op vaste dagen en tijdstippen de mogelijkheid geboden wordt een rondleiding mee te maken. Over de kosten van groepsrondleidingen en hoe u dat kunt aanvragen, leest u hierna meer.

Omdat het huis bewoond is, moeten telkens goede afspraken worden gemaakt om wensen en verwachtingen op elkaar af te stemmen. De rondleidingen worden uitgevoerd door opgeleide vrijwilligers van stichting Erfgoed Landfort. Zij leggen hierbij het accent vooral op het (be)leven van de cultuur- en groenhistorische karakteristieken van een historische buitenplaats. Daarnaast bezitten veel interieuronderdelen en objecten uit de kunstcollectie een band met andere historische buitenplaatsen in ons land. U krijgt dus geen verhaal te horen enkel over de geschiedenis van Huis Landfort, tijdens de rondleiding door huis en tuin hoort u ook veel verhalen aan de hand van voorwerpen in het landhuis en de bomen/planten in het park en moestuin over andere bijzondere buitenplaatsen in ons land. Daarmee krijgt u een breed verhaal waarom onze gefortuneerde voorouders duizenden van dit soort plekken in ons land hebben aangelegd en wat zij op hun buitenplaats aan natuurlijke rijkdom ervoeren.

Wat is er te doen?

Open Monumentendag uitgezonderd, is het landhuis enkel voor groepen toegankelijk

Voor een raadpleging omtrent uw wensen voor een groepsboeking (denk hierbij aan groepsgrootte, datum en tijdstip, horeca-mogelijkheden op maat) staat René Dessing u graag telefonisch te woord
(+31 (06) 22 801 668).

De omloop is vrij toegankelijk

De omloop rond het landhuis in het omliggende park is vrij toegankelijk van zonsopgang tot zonsondergang. Honden zijn in het hele park welkom mits aangelijnd. Honden hebben echter geen toegang tot het park op het Kleine Erf en de moestuin van stichting Erfgoed Landfort. Wij verzoeken hondenbezitters de uitwerpselen altijd op te ruimen.

Tarieven

Tarieven groepsboeking

  • Per rondleiding/per groep (max 15 personen)            € 150,-
  • Plus entree park, moestuin en landhuis per persoon  €     5,-
  • Indien koffie/gebak/maaltijden worden gevraagd, geldt een toeslag voor de inzet van gastvrouwen/heren.
  • De toegang van kinderen tot en met acht jaar is gratis mits zij onder begeleiding zijn.

Bedragen zijn inclusief BTW. De opbrengsten uit de entrees worden benut voor de aankoop van park- en moestuinbeplanting alsmede voor de aankoop van planten voor de bloemenmedaillons.

Een groepsreservering is definitief na onze bevestiging en uw vooruitbetaling. De rondleiding duurt ca. 90 minuten, inclusief de vertoning van een documentaire over de restauratie (vanaf medio 2023).

Toekomstige bezoekmogelijkheden

Wij werken eraan om de mogelijkheid te creëren dat het park op het Kleine Erf en de moestuin in de toekomst ook individueel te bezoeken zullen zijn als het lukt dit met behulp van vrijwilligers te bemensen. Ook werken wij aan de mogelijkheid om in de toekomst rondleidingen in het landhuis voor individueel geïnteresseerden te gaan organiseren. Zodra deze mogelijkheiden er is, melden wij dit op onze website en in onze sociale media.

Overigens is een groot deel van de historische buitenplaats Huis Landfort (45 ha) gratis toegankelijk en kunt u vanaf de omloop bij de slingergracht het park en het landhuis op enige afstand bekijken. Het bospark dat Geldersch Landschap & Kasteelen beheert, is van zonsopgang tot zonsondergang altijd toegankelijk.