Wanneer u het park van Huis Landfort inloopt, doemen aan de horizon al snel de contouren van het naar ontwerp van Edzard Prent herbouwde koetshuis op, dat fraai is gesitueerd in het landschap. Zocher jr., destijds de ontwerper van dit landschappelijke park, bedacht zulke zichtassen met opzet. Nu het dak op het koetshuis ligt, gaat de opbouwfase weldra over in de zogenaamde afbouwfase. 

De buitenmuren zijn voorzien van gemetselde bakstenen, die nog worden bepleisterd en van een lichtgele kleur zullen worden voorzien. Het koetshuis krijgt grote donkerblauwe staldeuren. Met de keuze voor deze kleurencombinatie knipoogt de stichting naar de familie Luyken, daar hun familiewapen dezelfde kleuren kent. De voorgevel krijgt een loggia. Dat is een soort overdekt balkon die net als vroeger van twee zuilen zal worden voorzien. Dit najaar wordt aan de zuidzijde van het koetshuis nog de grote oranjerie geplaatst. 

De stichting rekent erop dat het koetshuis in februari 2021 gereed zal zijn en dat kort daarna het kantoor van de stichting in gebruik zal worden genomen. Het koetshuis huisvest straks tevens een groot auditorium voor het gebruik door maximaal 120 personen, een werkplaats voor de tuinbaas met een bovengelegen lunchruimte met douches voor onze vrijwilligers. Het pand zal worden toegerust met een professionele keuken, die ook benut gaat worden voor ontvangsten en lichte horecamogelijkheid op het terras aan de moestuin.