Al enige tijd geleden verwierf de stichting een uniek staand horloge, zoals staande klokken ook wel worden genoemd. Deze klok is zo hoog dat ze niet in een gewoon woonhuis te plaatsen is en dan te bedenken, dat dit horloge al eens is verkleind. Die ingreep deed de klok echter weinig goeds. Optisch gezien leek het meubel enigszins gedrongen en vanuit technisch oogpunt had het aan stabiliteit ingeboet. Om deze redenen besloot sEL om het uurwerk deskundig te laten restaureren. Dit werk wordt nu door meubelrestaurator Maurice Steemers van restauratieatelier Enkzicht te Barchem uitgevoerd. 

Het uurwerk zelf is in handen gegeven van de al eerder genoemde Melgert Spaander. Hij praat vol passie over dit bijzondere horloge met de bewegende poppen. Als het carillon klinkt, bespeelt een Apollo-figuur zijn lier. In het midden staat Chronos, de Romeinse god van de tijd. Op het horloge heeft Chronos een zandloper op zijn hoofd en een zeis in zijn hand, waarmee hij figuurlijk de tijd wegmaait. De bijzondere klok is van Nederlandse makelij van Nicolaas Weylandt (ca. 1700-1756). Het uurwerk kent een bijzonder verleden en is voor Nederland uniek.  

Als de restauratie van Huis Landfort achter de rug is, zal dit uurwerk in de hal van het huis worden geplaatst waar het getingel weer traditioneel door het hele huis te horen zal zijn.