ONLINE LEZING 22 APRIL De restauratie van Huis Landfort is in volle gang. Daarover gaat een dialezing die op donderdagavond 22 april 2021 van 19.30 uur tot ongeveer 21.00 uur door stichting Erfgoed Landfort via een livestream wordt uitgezonden. Hoe staat het ervoor en wat mogen bezoekers verwachten als alles klaar is? U kunt zich nu voor deze lezing aanmelden.

Sinds 2017 werkt stichting Erfgoed Landfort (sEL) aan de bouwkundige en landschappelijke restauratie van de buitenplaats. Hierbij krijgen het landhuis, de bijgebouwen, de bruggen en het park hun vroegere grandeur terug. Het landhuis wordt volledig gerenoveerd en voor particuliere bewoning en ontvangsten geschikt gemaakt. De herbouw van het koetshuis met onder meer een auditorium en ontvangst-, kantoor- en vrijwilligersruimtes nadert zijn voltooiing. Moestuin en visvijver worden hersteld, verdwenen fruitmuren zijn teruggeplaatst en er wordt een boomgaard met half-hoogstamfruit aangelegd.

Bezoekers kunnen op Huis Landfort straks kennis opdoen van alle aspecten die met het leven op historische buitenplaatsen samenhangen. Rondleidingen door het landhuis en de tuin zullen op aanvraag mogelijk zijn. Het park en de moestuin worden voor publiek toegankelijk, mits de stichting hiervoor voldoende vrijwilligers vindt. Daarom zal tijdens de lezing ook aandacht zijn voor de taken die vrijwilligers op Huis Landfort kunnen doen.

De lezing wordt gegeven door kunsthistoricus en buitenplaatskenner René Dessing, die als directeur aan stichting Erfgoed Landfort is verbonden. Hij gaat met dia’s in op alle veranderingen en toekomstperspectieven op Huis Landfort. Via een chatfunctie kunt u na afloop vragen stellen. De lezing vindt plaats vanuit het gereedgekomen Koetshuis en is bedoeld voor iedereen die meer te weten wil komen over het heden en de toekomst van het eeuwenoude Huis Landfort.

U bent van harte welkom om deze dialezing online te volgen. U kunt zich hiervoor aanmelden door middel van een e-mail aan Marjan Wellink: mwellink@erfgoedlandfort.nl . Na aanmelding ontvangt u uiterlijk 24 uur voor aanvang van de livestream een link die u toegang tot de uitzending geeft. U bent van harte welkom op 22 april aanstaande.