Marjan Wellink (Breda 1960) werkt sinds de oprichting in 2017 voor stichting Erfgoed Landfort (sEL) als personal assistant van René Dessing, directeur van de stichting. Tegelijk is Marjan voor velen een eerste aanspreekpunt als men contact met de stichting zoekt. Voor deze derde nieuwsbrief stelde de nieuwsbriefredactie haar enige vragen. 

Hoe is het om te werken voor stichting Erfgoed Landfort, want het is niet direct een doorsnee baan?
“Het is echt fantastisch om hier te werken. De werkplek is uniek, het project is uniek en het is mooi om er vanaf het begin bij betrokken te zijn. Ik ga echt iedere dag met plezier naar werk. Als ik naar Megchelen toe rijd, zie ik reeën, buizerds, valken en ooievaars. Dan begint mijn dag al goed. Werken voor sEL is voor mij een kennismaking met een nieuwe wereld. Door al het organisatie- en regelwerk heb ik met alle facetten van het hele project te maken. Het team is klein, we werken hard, de omgeving is prachtig en er is een goede sfeer – wat wil je nog meer?”

Er gebeurt op het moment veel op Huis Landfort. Heb je het nu drukker dan ooit?
“Er zijn nu heel veel projecten tegelijk. Hierdoor is er veel regelwerk, veel bellen en veel overleg. Op dit moment komt alles samen: het huis, koetshuis, moestuin en het park. Alles moet op elkaar afgestemd worden. Daarom zitten we in deze periode in een soort van piek. Ik heb nu met veel partijen te maken waarbij alles goed op elkaar afgestemd moet worden. Hier komen de corona-maatregelen nog bij, waardoor dingen anders gaan dan normaal.”

Wat vind je het leukste aspect aan je werk voor sEL?
“Het leukst aan mijn werk vind ik dat ik overal bij betrokken ben, waardoor ik alle ins en outs weet en het hele proces van dichtbij meemaak. Het voelt als het ware dat het een beetje van mij is. Ook het organiseren van bijeenkomsten is leuk om te doen, zoals voor de buurt en de gemeente of het vieren van het hoogste punt in klein comité. Eigenlijk de hele samenwerking tijdens het project met een gezamenlijk doel.”

Wanneer het koetshuis af is begin 2021, zal het kantoor daarnaartoe verhuizen. Kijk je daarnaar uit?
“Daar kijk ik erg naar uit. Alles zal daar nieuw en weer hersteld zijn. Maar ik ga mijn huidige werkplek wel missen. (Het huidige kantoor is een groot huis met uitgebreide tuin net buiten Huis Landfort ligt red.) Nu kijk ik uit op badderende vogeltjes en de reeën lopen langs het raam in de winter. Daar geniet ik nu wel heel erg van. Een groot voordeel aan het nieuwe kantoor is dat ik op de locatie zelf zit en zeker ga genieten van de mooie moes- en bloementuin.”