Vandaag zijn op Huis Landfort opnames gemaakt voor de film Verraderlijke Liefde. Een film die met steun van onder andere de provincie Drenthe en gemeentes in Gelderland, Overijssel, Drenthe en Nedersaksen wordt gemaakt. De première van de film is volgend jaar. In dat jaar viert Nederland haar 75- jarige bevrijding, die in Noordoost Nederland vooral door de Canadezen en Fransen werd bewerkstelligd.

Een van de initiatiefnemers van deze film is de stichting ZOD-film. Het verhaal van de film is gebaseerd op waargebeurde oorlogsfeiten rond een Saksische boer, die onderduikers verstopte en een Duits/Nederlandse Wehrmacht officier met gewetensbezwaren en een verraderlijke liefde.

Het is in onze tijd best moeilijk voor jonge en gedreven filmmakers om financiering en steun te krijgen bij het maken van een film. Het thema van deze film, de 75-jarige vrede, het enthousiasme van de makers en de Oost-Nederlandse identiteit bewoog stichting Erfgoed Landfort ertoe om Huis Landfort eenmalig te laten benutten voor een filmopname. De film, die Huis Landfort slechts 30 seconden in beeld zal brengen, komt volgend jaar uit.

Wij wensen de makers en de film veel succes toe. Op Facebook kunt u de vorderingen van het maken van Verraderlijke Liefde volgen.