Het KRO-NCRV programma BinnensteBuiten trakteert de kijkers dagelijks op een flinke dosis inspiratie voor een lekker groen leven. Met veel aandacht voor eten, wonen, buitenzijn en regelmatig een bezoek aan een historische buitenplaats, kasteel of landgoed. Twee maal vonden er op onze mooie buitenplaats de gehele dag opnames plaats, in het landhuis en in park en moestuin. De uitzendingen waren op woensdag 10 mei en 30 augustus 2023.

Wilt u deze uitzendingen bekijken?

Klik hier om de reportage in het huis terug te kijken!
Klik hier om de reportage in park en moestuin terug te kijken!

Huis Landfort is geen museum met vaste openingstijden maar een particulier bewoond huis. Alle woonvertrekken zijn in stijl gestoffeerd en ingericht met (kunst)voorwerpen uit de eigen collectie, schenkingen, bruiklenen en aangekochte voorwerpen. Tezamen leveren ze een samenhangend en aantrekkelijk ingericht huis op. Het landhuis is enkel op reservering of tijdens openstellingen te bezichtigen. Juist dit maakt deze historische plek uniek en bijzonder. Voor groepen is het mogelijk een aanvraag te doen voor een rondleiding. Ook organiseert de stichting met regelmaat instap-rondleidingen voor individuele bezoekers, informatie hierover is te vinden op de website.

Meer uitzendingen over historische buitenplaatsen en tuinen in BinnensteBuiten bekijken?

BinnensteBuiten brengt regelmatig een bezoek aan een historische buitenplaats, kasteel of landgoed. Soms krijgt u een kijkje in de gebouwen, maar vaak worden de bijzondere tuinen en parken onder het voetlicht gebracht. Klik hier voor een overzicht van uitzendingen over historische buitenplaatsen op de website van SKBL.