Breng uw stem uit voor de publieksprijs!

Kort geleden ontvingen wij van de Provincie Gelderland het bericht dat Huis Landfort is genomineerd voor de Gelderse prijs voor ruimtelijke kwaliteit 2022! Deze prijs wordt om het jaar uitgereikt en dit jaar al voor de negende keer. Als thema koos de organisatie voor ´de kunst van het kiezen´. Bij het (her-)inrichten van landschap en de groene omgeving spelen zaken die met de verbetering, de verduurzaming en de vergroting van de ruimtelijke kwaliteiten van een gebied te maken hebben. Dat thema past natuurlijk uitstekend bij al het werk en de onnoemelijk vele keuzes die het bouw- en ontwerpteam van stichting Erfgoed Landfort tijdens de afgelopen vijf jaren op de historische buitenplaats Huis Landfort heeft moeten maken. Het oude cultuur-groene erfgoed werd daarbij weer in oude luister hersteld maar ook versterkt door de herintroductie van de historische moestuin, de aanplant van talloze bloeirijke bomen en de volledige renovatie van het landschappelijke park van Johan David Zocher jr.
De keuze om Huis Landfort te nomineren is zeker begrijpelijk. Vanaf de aanvang van de renovatie en revitalisering van de oude buitenplaats moesten er keuzes worden gemaakt in zowel architectonisch, groen-historisch als esthetisch opzicht. Daarbij hebben wij ons laten leiden door onderzoek, ervaring, een professioneel bouwteam, het maken van vergelijkingen en het vertrouwen op eigen inzichten en goede smaak.
Samen met 14 andere genomineerden dingt stichting Erfgoed Landfort mee naar zowel de jury- als de publieksprijs. Beide prijzen zijn € 10.000,- ieder. Binnenkort mogen wij voor de jury een presentatie verzorgen om hen te overtuigen dat Huis Landfort prijzenswaardig is.
Ook het publiek kan ons helpen door te stemmen op Huis Landfort.
Er kan gestemd worden vanaf 16 november t/m 15 december 2022. We stellen uw stem natuurlijk buitengewoon op prijs! Klik hier om uw stem uit te brengen.
Op maandag 19 december 2022 maakt door Gelders gedeputeerde Peter Kerris de winnaars bekend.
Doet u mee door te stemmen en dit bericht te delen met mensen die ook zo genieten van het mooie Huis Landfort. Alvast heel veel dank!