Eind november is stichting Erfgoed Landfort een derde crowdfunding begonnen. Eerder werd geld ingezameld voor de aanschaf van bomen en vorig jaar voor het herstel van het verdwenen tuinprieel. Nu kreeg de actie de naam mee ‘Geef Landfort een tonnetje’. Deze geldinzameling is begonnen voor de verwerving van duurzame houten tuinkuipen voor onze oranjerieplantencollectie. Al deze planten overwinteren vooral in de oranjerie maar ook in de muurkassen van muurkassen op Huis Landfort.

We hopen met hulp van velen voor onze talrijke kuipplanten houten kuipen te kunnen aanschaffen en dan afscheid te kunnen nemen van alle plastic potten. De kuipen krijgen ook de bekende geel-blauwe kleur en handvatten of gekromde grepen. Hierdoor wordt het mogelijk ze met stokken te kunnen oppakken en te vervoeren.

Voor iedereen die bijdraagt aan deze actie organiseren wij later dit jaar een leuke ontvangst met rondleiding. Geweldig is dat al ruim € 10.000,- werd geschonken. Als ook u bereid bent ons bij deze crowdfunding te helpen, ga dan naar Crowdfunding – stichting Erfgoed Landfort Daar vindt u alle informatie. Heeft u een vraag, neem dan contact op met René Dessing via 06 22 801 668 of rdessing@erfgoedlandfort.nl