Zaterdag 16 maart aanstaande doet stichting Erfgoed Landfort weer mee aan de landelijke vrijwilligersactie NLdoet, die jaarlijks door het Oranje Fonds wordt georganiseerd. Ook voor dit jaar hebben we een project aangemeld voor mensen die graag een dag in de buitenlucht werkzaam zijn. Helpt u een handje mee op buitenplaats Landfort?

We gaan de wandelpaden rondom de kruiden- en faunarijke graslanden van de Keppeltjesberg opschonen. Deze wandelpaden zijn onderdeel van de historische buitenplaats Huis Landfort. Ze vormen de natuurlijke overgang tussen de graslanden van de Keppeltjesberg en de omringende bosbegroeiing die hoofdzakelijk uit inheemse struiken en bomen bestaat.

Onder leiding van Jan de Boer, tuinbaas bij stichting Erfgoed Landfort, schonen we de wandelpaden op en snoeien we de bos- en struikranden langs de wandelpaden terug. Het snoeisel dat hierbij vrijkomt, leggen we in de bestaande bosbegroeiing neer. Zo kan dit onder meer als schuilgelegenheid gebruikt worden door kleine zoogdieren.

Een flinke klus, maar vele handen maken licht werk! Doet u mee? Zorg dan dat u werkkleding en (stevige) schoenen draagt die vies mogen worden en houd rekening met het weer. Werkhandschoenen en het benodigde handgereedschap zijn aanwezig. Uiteraard zorgen we gedurende de dag goed voor u met koffie, thee, een lunch en een afsluitend drankje.

Aanmelden

Heeft u zin om de handen uit de mouwen te steken op zaterdag 16 maart? En daarmee een bijdrage te leveren aan de verdere verfraaiing van de historische buitenplaats Huis Landfort? Meldt u zich dan aan op de website van NLdoet via deze link: www.nldoet.nl/activiteit/huis-landfort