Huis Landfort doet weer mee aan de grote vrijwilligersactie NLdoet, die jaarlijks georganiseerd wordt door het Oranje Fonds. Dit jaar hebben wij bij NLdoet een project aangemeld voor mensen die graag een dag in de buitenlucht werkzaam willen zijn. Je hoeft niet persé groene vingers te hebben want onze tuinbaas Jan de Boer is de hele dag aanwezig. Hij geeft dan graag tips en instructies en zorgt natuurlijk voor een vakkundige begeleiding.

Wat gaan we doen?
Met elkaar gaan we aan de slag met het opschonen van de historische laan op de Keppeltjesberg, een onderdeel van de historische buitenplaats Huis Landfort. Deze laan bestaat hoofdzakelijk uit Amerikaanse eiken met een onder begroeiing van de bijzondere Adelaarsvaren. Laanbomen zijn vaak zorgvuldig gekozen structurenede elementen en dit beeld willen wij voor de toekomst graag in stand houden. Door overmatig stikstof krijgen de snelgroeiende bramen een overhand waardoor het oorspronkelijke laanbeeld verloren is gegaan.

Daarom gaan we met elkaar die dag de bramenopslag, uitgezaaide esdoorns en ander ongewenste opslag langs de zichtlaan verwijderen. Dat is een flinke klus, maar vele handen maken licht werk! Doet u mee? Werkhandschoenen en het benodigde gereedschap zijn aanwezig. Zorg dat u kleding en (stevige) schoenen draagt die vies mogen worden en houd rekening met het weer. Uiteraard zorgen we goed voor u. Graag serveren wij koffie en/of thee met iets lekkers erbij. Mocht u zich voor de hele dag aanmelden, dan nodigen wij u graag uit voor de lunch.

Aanmelden
Heeft u zin om de handen uit de mouwen te steken en op zaterdag 11 maart as een bijdrage te leveren aan de verdere verfraaiing van de historische buitenplaats Huis Landfort, dan nodigen wij u graag uit zich in te schrijven via deze link.

Voor vragen kunt u zich melden bij de vrijwilligerscoördinator Tim Overbeek, tel. +31 (0315) 377 777 of per mail toverbeek@erfgoedlandfort.nl.

Altijd ruimte voor nieuwe vrijwilligers
Zonder gemotiveerde vrijwilligers zouden onze ambitieuze plannen niet te realiseren zijn, inmiddels zetten ca 80 vaste vrijwilligers zich onbezoldigd in op diverse terreinen (tuin en park, ontvangst van groepen, toezicht, rondleidingen, technische dienst, administratie). Nu wij in 2023 voor het eerst een jaar ingaan zonder bouwactiviteiten en de moestuin volledig van start gaat, is er plek voor nieuwe vrijwilligers. Samen maken wij van Huis Landfort een de mooiste Nederlandse historische buitenplaatsen. Tim Overbeek gaat graag met u in gesprek om met u te bespreken wat uw en onze mogelijkheden zijn. Verder is hij de persoon die zicht houdt op de planning en aanspreekpunt is voor rooster-technische zaken.