Onlangs vonden er de gehele dag tv-opnames plaats in de rijk ingerichte zalen van het landhuis van de mooie historische buitenplaats Huis Landfort. We wijzen u graag op de uitzending van deze mooie reportage.

Woensdag 10 mei op NPO2 om 19:13 uur

Het KRO-NCRV programma BinnensteBuiten trakteert de kijkers dagelijks op een flinke dosis inspiratie voor een lekker groen leven, met veel aandacht voor eten, wonen, buitenzijn en regelmatig een bezoek aan een historische buitenplaats, kasteel of landgoed.

Huis Landfort is geen museum met vaste openingstijden maar een particulier bewoond huis. Alle woonvertrekken zijn in stijl gestoffeerd en ingericht met (kunst)voorwerpen uit de eigen collectie, schenkingen, bruiklenen en aangekochte voorwerpen. Tezamen leveren ze een samenhangend en aantrekkelijk ingericht huis op. Het landhuis is enkel op reservering of tijdens openstellingen te bezichtigen. Juist dit maakt deze historische plek uniek en bijzonder. Voor groepen is het mogelijk een aanvraag te doen voor een rondleiding. Ook organiseert de stichting met regelmaat instap-rondleidingen voor individuele bezoekers, informatie hierover is te vinden op de website.

In juni is het team van BinnensteBuiten nogmaals bij Huis Landfort voor tv-opnames van het landschappelijke park en de historische moestuin. Zodra de uitzenddatum van die uitzending bekend is, hoort u dit van ons.

Historische buitenplaatsen en tuinen in BinnensteBuiten

Meer uitzendingen bekijken?
BinnensteBuiten brengt regelmatig een bezoek aan een historische buitenplaats, kasteel of landgoed. Soms met een kijkje in de gebouwen, maar vaak worden de bijzondere tuinen en parken onder het voetlicht gebracht. Op initiatief en samen met Het Gilde van Tuinbazen zette stichting Kastelen, Buitenplaatsen en Landgoederen (sKBL) verschillende fragmenten op de website.