Op zondag 26 november organiseert stichting Erfgoed Landfort een eerste huiskamerconcert met sopraan Charlotte Houberg en pianiste Heleen Vegter. Zij bespeelt de honderd jaar oude Schröther-vleugel van Huis Landfort. De beide musici brengen u terug in de tijd met hun Jane Austen Salon.

‘De voorstelling is geïnspireerd door Jane Austen. Op haar leven, de vele brieven die ze schreef en de muziek waar ze van hield. We doen alsof we haar kennen,’ vertelt Charlotte, ‘Welgestelde vrouwen mochten in die tijd niet werken. Om zichzelf bezig te houden, organiseerden ze muzikale salons. Die werden steeds groter en kregen een belangrijke plek in de samenleving. Hier was veel meer gelijkheid en konden de vrouwen ook zelf muziek maken.’

Net zoals te zien is in de film Pride & Prejudice maakt het duo muziek, praten ze over (pikante) gebeurtenissen en dansen ze op de manier waarop dat aan het begin van de negentiende eeuw in de huiskamer gebruikelijk was. Charlotte: ‘De bijzondere sfeer van die muzikale salons proberen we opnieuw te creëren. Er is ook muziek speciaal voor deze salons geschreven door vrouwen. Dat werd stiekem gedaan, want eigenlijk mochten ze niet componeren.’

Met brief- en muziekfragmenten brengen beide dames de wereld van Jane Austen tot leven. U luistert naar muziek van haar favoriete componisten zoals Mozart en Haydn maar ook naar composities van tijdgenoten zoals Hélène de Montgeroult en de Poolse Maria Szymanowska. Ook teksten van de beroemde schrijfster Belle van Zuylen passeren de revue.

Waar kunt u deze tijdsreis beter maken dan op de mooie oude buitenplaats Huis Landfort te Megchelen. Desgewenst kunt u voorafgaand aan dit arrangement deelnemen aan een rondleiding door het landhuis. Het concert wordt in het koetshuis uitgevoerd. Na afloop van het programma serveren wij nog een hapje en drankje.

Kosten:

– Toegang inclusief rondleiding in het landhuis en bijwonen concert met na afloop een hapje en drankje: € 30,00 p.p.(13.15 – 17.00 uur. Aanvang rondleiding 13.30 uur)
– Toegang concert met na afloop een hapje en drankje: € 22,50 p.p. 
(15.00 – 17.00 uur. Aanvang concert 15.30 uur)

Er is beperkte parkeermogelijkheid bij aanvang van de oprijlaan naar het landhuis, vanaf daar is het 5-10 minuten lopen naar de brug. Fietsers zijn toegestaan op de oprijlaan, er is een ruime fietsenstalling tegenover het koetshuis. 

Bent u mindervalide -of begeleidt u een gast in uw gezelschap die mindervalide is- dan kunt u dit kenbaar maken bij uw reservering. U ontvangt dan van ons een bevestiging per email ombij het koetshuis van Huis Landfort te parkeren.

Per aanmelding is het mogelijk voor max. 6 personen te reserveren. Kinderen t/m 6 jaar onder begeleiding hebben gratis toegang, maar dienen wel aangemeld te worden. Honden zijn niet toegestaan in het landhuis, de moestuin en op het huiseiland.