In samenwerking met de in Milaan gevestigde organisatie Le Dimorre del Quartetto en het Brusselse Merita organiseert stichting Erfgoed Landfort een bijzonder zondagmiddagconcert met het uit het Poolse Krakau afkomstige Airis strijkkwartet. De vier musici komen speciaal voor dit unieke concert naar Nederland.

Eigentijdse muziek 

Het Airis strijkkwartet werd in 2008 opgericht. Centraal staat de uitvoering van eigentijdse muziek en vanaf hun oprichting lieten zij zich inspireren door de grote Poolse componist Krysztof Penderecki (1933-2020) en Henryk Micolaj Görecki (1933-2010). Het ensemble wordt nu gezien als een van de meest interessante en gedreven Poolse strijkkwartetten. Ze kregen meerdere onderscheidingen op internationale concoursen, naast een financiële ondersteuning van de Poolse overheid. Het ensemble bestaat uit Aleksandra Czajor-Kowalska (eerste viool), Grażyna Zubik (tweede viool), Malwina Tkaczyk (basviool) en Mateusz Mańka (cello). Hun opleiding volgden zij in vooraanstaande Europese muziekcentra.

Meeslepende geluidservaring

Het Airis Strijkkwartet excelleert door zijn buitengewone muzikale zeggingskracht, die erop is gericht om meer waardering te verwerven voor eigentijdse muziek. Het concert in het Koetshuis van Huis Landfort heeft als titel meegekregen: ‘HEAR, SEE, FEEL, EXPRESS – a mindfulness journey’. Die middag gaat u mee op uiteenlopende zintuiglijke verkenningen in contrasterende muziekstijlen. Door verschillende opstellingen zal u gaan ervaren hoe oudere en nieuwe composities naar een meeslepende ervaring te transformeren zijn. Zelf noemen zij het een pure geluidservaring van interactieve dialogen door leden van het kwartet. Het repertoire combineert klassieke en hedendaagse stukken die verrassend in de mooie ruimtes van ons schitterende koetshuis zullen klinken. Op het programma werken van Van Beethoven, Penderecki en Górecki.

Met dank aan

Onze partners hierbij zijn het in Brussel gevestigde MERITA, waar men zich inspant met een nieuwe generatie Europese strijkkwartetten en een vernieuwde wijze van uitvoeren een breder publiek te vinden en oude artistieke tradities een eigentijdse en innovatieve draai te geven. Le Dimorre del Quartetto uit Milaan richt zich op kamermuziek en het Europese culturele erfgoed.

Na afloop van het programma is er nog tijd voor een hapje/drankje waaronder bijzondere Poolse witte wijnen.

 

Speciale tarieven deze dag:

 – Toegang park en moestuin, inclusief rondleiding in het landhuis en bijwonen concert met na afloop een hapje en drankje: € 30,00 p.p. (12.00 – 17.00 uur)

 – Toegang park en moestuin en bijwonen concert met na afloop een hapje en drankje: € 20,00 p.p. (14.00 – 17.00 uur)

Praktische Informatie

Er is beperkte parkeermogelijkheid bij aanvang van de oprijlaan naar het landhuis, vanaf daar is het 5-10 minuten lopen naar de brug. Fietsers zijn toegestaan op de oprijlaan, er is een ruime fietsenstalling tegenover het koetshuis. 

Bent u mindervalide – of begeleidt u een gast in uw gezelschap die mindervalide is – dan kunt u dit kenbaar maken bij uw reservering. U ontvangt dan van ons een bevestiging per email om bij het koetshuis van Huis Landfort te parkeren.

Per aanmelding is het mogelijk voor maximaal zes personen te reserveren. Kinderen t/m 6 jaar onder begeleiding hebben gratis toegang, maar dienen wel aangemeld te worden. Honden zijn niet toegestaan in het landhuis, de moestuin en op het huiseiland.