Bezichtig het prachtig ingerichte landhuis tijdens een instaprondleiding

Met ingang van vrijdag 29 maart t/m 18 oktober 2024 kunt u op vrijdagen en zaterdagen het landhuis bezoeken tijdens een begeleide rondleiding.

Het is mogelijk om het fraai ingerichte landhuis te bezichtigen met een gids tijdens een instaprondleiding. Deze vinden plaats op de vrijdagen om 10.30 uur, 11.30 uur, 13.00 uur en 14.00 uur en op zaterdagen om 12.00 uur, 13.00 uur en 14.00 uur. De rondleiding op zaterdagen om 14.00 uur wordt in het Duits gedaan. In het landhuis zijn vele stijlkamers met rijke stoffering en mooie inrichting met vele bijzondere kunstvoorwerpen waaronder de beroemde collectie porseleinen papegaaien in de wintertuin. Het landhuis is goed toegankelijk voor mindervaliden want er is een lift en weinig drempels. Prijs voor deelname rondleiding, inclusief entree park/moestuin € 16,00 per persoon.

Enkel het park en de moestuin van Huis Landfort bezoeken!

U kunt op deze vrijdagen en zaterdagen ook enkel het park en de moestuin bezoeken. Park en moestuin zijn geopend op vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur en op zaterdag van 12.00 tot 16.00 uur. De entree bedraagt € 6,00 per persoon.

Huis Landfort is een bijzondere historische buitenplaats die rijk is aan stinzenplanten, bomen, heester en bloemperken. Het park is in 1825 door Johan David Zocher jr. aangelegd en is onlangs na historisch onderzoek gerenoveerd en veelal teruggebracht naar het oorspronkelijke ontwerp uit 1825. De bloemenmozaïeken, rozen- en bloemperken vormen met de vele kuipplanten waaronder veel citrussen een heerlijk geheel. In het park is tijdens openstellingsuren een koffiecorner geopend. Op openstellingsdagen is het Kleine Erf rond het landhuis en de moestuin met de koude bakken, de leifruit muur, de perenberceau, de historische fruitrassenboomgaard, de kruidentuin en de bloemen- en groetentuin toegankelijk. Honden zijn op het huiseiland, in de moestuin en het landhuis niet toegestaan.

Alle paden op het Kleine Erf en in de moestuin zijn goed toegankelijk voor personen die van een rolstoel of rollator gebruikmaken. In het omliggende landschappelijke parkbos liggen onverharde paden, die bij regenachtig weer slecht begaanbaar kunnen zijn.

Het terrein van stichting Erfgoed Landfort omvat 6 hectare. Geldersch Landschap & Kasteelen beheerd 44 hectare van deze historische buitenplaats. Het bospark is vrij toegankelijk van zonsopgang tot zonsondergang. U kunt een rondwandeling maken waarbij u goed zicht krijgt op het mooie bloemrijke park en het landhuis. In het bospark zijn honden toegelaten, mits aangelijnd en uitwerpselen worden opgeruimd. In het park en moestuin van stichting Erfgoed Landfort worden geen honden toegelaten.

Boek uw ticket voor de openstelling

Maart 2024

Reserveer hier uw tickets

April 2024

Reserveer hier uw tickets

Mei 2024

Reserveer hier uw tickets

Juni 2024

Reserveer hier uw tickets

Juli 2024

Reserveer hier uw tickets

Augustus 2024

Reserveer hier uw tickets

September 2024

Reserveer hier uw tickets

Oktober 2024

Reserveer hier uw tickets