Open Tuinen Dagen

 

Tijdens de Open Tuinen Dagen op de zondagen 28 april, 23 juni en 29 september 2024 werkt stichting Erfgoed Landfort samen in een verband van zes open tuinen; vier in Nederland en twee in Duitsland. Er is een informatieve folder beschikbaar en via onze website vindt u informatie over de andere deelnemers, hun entreekosten en waar deze zich bevinden. In Megchelen zelf is het park en de moestuin van Huis Landfort open en de fraaie landschappelijke tuin van Nico Wissing. Megchelen is een gemeente in de gemeente Oude IJsselstreek. De wandelafstand tussen beide tuinen bedraagt ongeveer 40 minuten. Met de fiets duurt dit circa 10 minuten.

Huis Landfort

Huis Landfort is een bijzonder ingerichte plant-, boom- en bloemrijke historische buitenplaats. Hier renoveerde stichting Erfgoed Landfort (sEL) naast het landhuis ook het landschappelijke park op basis van historisch onderzoek naar het oorspronkelijke ontwerp uit 1825 van landschapsarchitect Johan David Zocher jr. De bloeiende planten, stinzenplanten, geurende rozen- en bloemperken vormen samen met de oranjerie- of kuipplanten en de vele bijzondere (bloeirijke) bomen een aantrekkelijk geheel. Tijdens de Open Tuinen Dagen is het mogelijk om een wandeling te maken op het huiseiland of Kleine Erf en in de herstelde bloemrijke moestuin met zijn grote 18de-eeuwse visvijver en de 90 meter lange leifruitmuur.

Boeken van tickets

Voor het reserveren van tickets voor uw bezoek aan Huis Landfort en de tijdstippen van de instaprondleidingen klikt u op een van de afbeeldingen hieronder.
Kosten entree voor het park en moestuin Huis Landfort: € 6,- per persoon.
Bijkomende kosten voor de instaprondleiding door het landhuis: € 10,- per persoon. Kinderen tot 6 jaar zijn gratis mits onder begeleiding; ze dienen wel aangemeld te worden. (Het is niet mogelijk om een instaprondleiding te boeken zonder entreeticket voor de tuinen).

Instaprondleiding extra te boeken

Naast het boeken van een ticket voor uw bezoek aan beide tuinen is het mogelijk om op Huis Landfort deel te nemen aan een van de instaprondleidingen door het landhuis om 12:00, 13:00 of 14:00 uur.
Hier zijn talrijke kamers stijlvol ingericht en rijk gestoffeerd. Er zijn vele bijzondere kunstvoorwerpen te bezichtigen waaronder de fraaie collectie porseleinen papegaaien. Ook het landhuis is goed toegankelijk voor mindervaliden. In het landhuis is een lift aanwezig en er zijn weinig lage drempels.

Boek uw ticket voor de Open Tuinen Dagen

Open Tuinendagen 2024

Reserveer hier uw tickets

Indien u verzekerd wilt zijn van een rondleiding adviseren wij u de tickets hiervoor online te boeken. Voor alleen toegang tot de park- en moestuin kunt u ook tickets kopen bij het kassahuisje.

Toegankelijkheid

Alle paden in het landschapspark en de moestuin zijn voorzien van zogenaamd Achterhoeks padvast en daardoor goed toegankelijk voor personen die van een rolstoel of rollator gebruikmaken. In het omliggende landschappelijke parkbos liggen meestal onverharde paden, die bij regenachtig weer minder goed begaanbaar kunnen zijn. Honden worden noch op het Kleine Erf en noch in de moestuin toegelaten. Het deel van stichting Erfgoed Landfort telt 6 hectare terwijl de gehele historische buitenplaats een omvang van 50 hectare heeft. Het deel (44 ha) dat toevertrouwd is aan de zorg van Geldersch Landschap & Kasteelen is vrij toegankelijk. Honden zijn in het (grotere) omliggende park welkom mits aangelijnd. We verzoeken een ieder om uitwerpselen op te ruimen. Op het terrein van Huis Landfort zijn honden niet toegestaan.