In een samenwerking van particuliere tuineigenaren in de Nederlands-Duitse grensstreek openen op zondag 23 juni 2024 zes bijzondere, bloemrijke en landschappelijke parken en (moes)tuinen voor de tweede keer hun poorten. Samen vormen de zes tuinen, aan beide zijden van de grens, een uiteenlopend palet van landschappelijke ontwerpen, bloemen en planten, bloemperken, oranjerieplanten en nog veel meer.

Open Tuinendag

Op de succesvol verlopen eerste Open Tuinendag kwamen honderden bezoekers af. Alleen al op Huis Landfort waren dat er ruim 400 ondanks het toen matige weer. Op zondag 23 juni hopen wij op beter weer en zal alles in zomerse tooi er onweerstaanbaar bij staan. Ontdek mooie en bijzondere bloemen- en plantencombinaties, wandel door origineel ontworpen tuinen en bekijk allerlei materialen en toepassingen. De zes tuinen zijn zeer verschillend, zodat iedere tuinliefhebber kan genieten en inspiratie kan opdoen voor de eigen tuin.  

Deelnemende tuinen

In Duitsland zijn het landschapspark Gut Heidefeld in Bocholt en de boerderijtuin Deymannshof in Rees geopend. In Nederland zijn in Megchelen de landschapstuin van Studio Nico Wissing en het park en moestuin van Huis Landfort geopend. In het nabijgelegen Breedenbroek zijn de landschappelijke tuin De Schoppe en landschapstuin ’t Meihuus toegankelijk. Aan de hand van een speciale folder die op alle locaties aanwezig is, kunnen bezoekers zelf een mooie (fiets)route uitstippelen tussen de diverse tuinen. Bij de tuinen zijn beperkte parkeerfaciliteiten aanwezig en voor alle tuinen geldt dat honden niet worden toegelaten, ook niet aangelijnd.

Extra activiteiten op Huis Landfort op zondag 23 juni

Trots zijn wij op Landfort op onze zes monumentale bloemperken, twee zelfs in een geometrisch verband. Bijzonder is ook het bloemperk achter het landhuis met 1000 bloeiende rozenstruiken. Andere extra programmaonderdelen op Huis Landfort zijn de demonstraties van Imkerij ‘t Beggelder uit Dinxperlo (de vaste imkers op Huis Landfort). Verder zijn de exotische plantenkwekers Robbert van Til en Sietse te Mebel van Kwekerij Bandus aanwezig met bijzondere planten uit hun collectie. 

Om 14.00 uur vindt in het park een openlucht concert plaats door de musici van het kwartet Prêt à Partir die in de grensstreek jumelage concerten verzorgen. Zij spelen vanaf hun Bonsai Bühne en brengen een muzikale harmonie tussen Twente en Munsterland. Of zoals ze zelf zeggen: Diets Dagdreumn / Dagdromen in het Nedersaksisch. Frank Deiman en Ruud Ouwehand lieten zich inspireren door de klankrijke, grenzeloze Nedersaksische poëzie van Theo Vossebeld en maakten nieuwe luisterliedjes over vogels en vliegen, muggen en meer, zogenaamde ‘Luuster√eenkskes’ Met Diet Gerritsen (zang), Frank Deiman (piano), Ruud Ouwehand (contrabas) en Miriam Kroeze (cello). Dit concert is gratis toegankelijk voor ieder die een toegangsbewijs voor het park heeft. 

Reserveer hier uw tickets