Open Monumentendag
zaterdag 10 september 2022

Bent u ook belangstellend hoe Huis Landfort er van binnen uitziet? 

Na een jarenlange restauratie kunt u op zaterdag 10 september 2022 (Open Monumentendag) een bezoek brengen aan het landhuis, park en moestuin op de historische buitenplaats Huis Landfort te Megchelen. De bouwkundige en landschappelijke restauratie is voltooid, de vorm en sfeer van de historische buitenplaats zijn teruggebracht naar de situatie van rond 1823. Op deze dag is de belétage van het particulier bewoonde landhuis, het omliggende park en de moestuin van 10 tot 17 uur na reservering en betaling van € 5,- p.p. toegankelijk voor geïnteresseerde bezoekers.

Laat u verrassen door de sfeervolle aankleding en inrichting van het landhuis met de fraaie hal, de prachtig ingerichte zalen, de rijke collectie kunstvoorwerpen, de wintertuin met bijzondere papegaaienverzameling en natuurlijk de Slingeneyerkamer. Geniet van een rondwandeling over de slingerpaden op het Kleine Erf en breng een bezoek aan de moestuin met haar 90-meter lange leifruitmuur en 18de-eeuwse visvijver. Door de professionele én vrijwillige inzet van velen is de oude zeggingskracht van Huis Landfort weer hersteld en dat is uw bezoek meer dan waard.

Deze Open Monumentendag is de eerste mogelijkheid voor bezoekers om Huis Landfort individueel te bezichtigen. In de toekomst zullen vaker instaprondleidingen worden georganiseerd, terwijl groepen na overleg nu al een rondleiding kunnen aanvragen.

Open Monumentendag

zaterdag 10 september 2022
Digitale entreetickets zijn niet meer beschikbaar.